Hó közepéig lehet jelentkezni az Erdélyi Alkotótáborba

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány idén először szervezi meg a tíznapos Erdélyi Alkotótábort Székelyvarságon. A táborra július 25 – augusztus 3 között kerül sor, a szervezők szállást, teljes ellátást valamint több közös műtermet biztosítanak a résztvevőknek, a minimális költség-hozzájárulás 50 euró tíz napra.

Az Erdélyi Alkotótábor célja az erdélyi fogantatású alkotások létrejöttének ösztönzése, a tervezett állandó tárlat anyagának gazdagítása, az alkotás nehézségeinek, szépségeinek, titkainak megismertetetése a helyi közösség érdeklődő tagjaival. Ezen felül: olyan értékeket menteni, amit egy faluközösség őriz és felkínál, ami még nem ment feledésbe, betekintést nyújtani a falusi ember napi életvitelébe, ismeretséget, barátságot kötni a befogadó közeggel. Az alkotótábor legyen azon képzőművészek találkozóhelye, akik szakmai tapasztalatcserék és megbeszélés valamint közös alkotói együttműködés során olyan műveket hoznak létre, melyekkel nem csak az erdélyi kultúrát, hanem az egyetemes képzőművészetet is gazdagítják – olvasható a szervezők maszol.ro-hoz eljuttatott közleményében.

Az alkotótábor helyszíne: Székelyvarság érintetlen tanyavilága.

A tábor a résztvevők számára szállást, teljes ellátást, valamint több közös műtermet biztosít. A maradó alkotásokhoz két darab 50x70 cm-es feszített vásznat, illetve igény szerint akvarell vagy grafikai papírt biztosítanak szintén 50x70 cm-es keretmérethez, az alkalmazott technikát és az anyagigényt (vászon, vagy papír ) kérik a jelentkezéskor megjelölni. A minimális költség-hozzájárulás 50 Euro/fő/10 nap, melyet a pályázat pozitív elbírálása után az alapítvány részére kell átutalni.

A tábor fogadóképessége: 20 fő.

Az idei tábor időszaka: július 25- augusztus 3 (záró kiállítás augusztus 2-án lesz a Varsági Málnaszüret Fesztivál keretében).

A részvételi szándékot email-ben kell jelezni. A bejelentkezéshez csatolandó:

- egy rövid szakmai önéletrajz

- pár mondatos motivációs levél arról, hogy miért szeretnének részt venni ebben a táborban

- 3-5 referenciamunka fényképen, e-mail mellékletben.

- telefonos és internetes elérhetőségek / esetleg honlap

Fentiek hiányában a pályázat érvénytelen és értékelhetetlen.

Azért is szükségesek ezek a kiegészítő információk, hogy a szervezők a sajtót pontosan tudják tájékoztatni, illetve az esetleges kiadványokban/albumokban felhasználhassák ezeket az adatokat.

A jelentkezéseket egy szervezői tanács értékeli ki. Ennek alapján történik a művészek meghívása az alkotótáborba.

A résztvevőktől a tábor végeztével 2 alkotást választanak ki a szervezők. Egyikét az egyre bővülő önálló tárlat anyagaként őrzik meg, másikat az Alapítvány a bemutató körútjain eladásra kínálja, melyből részben a következő évi ingyenes tábor finanszírozását kívánja biztosítani. A szervezők reményei szerint az idei tábor anyagát már idén ősszel Kanada és az USA közönsége elé viszik.

A jelentkezés határideje: 2014. június 15. (emailben): alkototabor@erdelyimagyarok.com

A tábor művészeti vezetői Gebora István és Sipos Loránd képzőművészek.

Kimaradt?