Rapben reagált Kerényi buzilobbis kijelentésére egy színész

Rapben reagált Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott buzilobbis kijelentésére Molnár Áron, a Vígszínház társulatának tagja. „Lássuk be, az talán mégsem úr módi, ha valaki száját elhagyja az, hogy buzilobbi" – énekli a Hvg-n is bemutatott videón Molnár Áron, a Vígszínház színésze abban a rapvideóban, amellyel Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott hírhedté vált kijelentéseire reagált. „És akkor, ájjáj, még nagyobb a gikszer, ha ez a valaki alkirály, vagy éppen miniszter" - szól a dal.

https://www.youtube.com/watch?v=aI3dWV1xMbU

A szöveg szerint a megénekelt történet főhőse „K. úr", akinek elmélete „megbontja elménket". Ha teret adnának az elvének, Truman Capote hazamehetne, Pedro Alomodóvar nem csinálhatna filmet, Leonardo da Vinci nem festhetne, Csajkovkszkij és a Hattyúk tava pedig „kiszáradhatna".

„Őrült a beszéd és nincs is benne rendszer, úgyhogy megkérem, K. úr, hogy ha még egyszer arra fanyalodna, hogy köpködjön és szapuljon a másságról egy kicsit többet kell, hogy tanuljon" - zárul a felvétel.

A videó előzménye, hogy Kerényi Imre, Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja az Újszínház által szerevezett Keresztény Színházi Fesztiválhoz kapcsolódó beszélgetésen bírálta a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zajló színészképzést és azt mondta, fel kell venni a harcot a buzilobbi ellen.

Kapcsolódók

Kimaradt?