Csontig hatoló villámcsődület

Villámcsődülettel reklámozta a Magyar Természettudományi Múzeum Szóra bírt csontok című vándorkiállítását a Tarisznyás Márton Múzeum. A fiatalok röntgenfelvételek nézegetettek a Művelődési Ház előtti téren, ezáltal is utalva a kiállítás témájára.

https://www.youtube.com/watch?v=ri0ZWg-SLs0&feature=youtu.be

Te is lehetsz Dr. Csont!

Szóra bírt csontjaink címmel szervez vándorkiállítást a Magyar Természettudományi Múzeum, mely egyedi alkalom a város lakossága számára: most részesei lehetünk az embertani kutatásoknak, kideríthetjük a valaha volt embertársaink nemét, életkorát, megállapíthatjuk betegségeiket. Így lesz a kiállítás kiegészítő eleme az általános és középiskolai oktatásnak, és érdekes felismerések lehetősége a felnőtt közönségnek.

A június 2-án 17 órakor nyíló kiállítás augusztus 10-ig várja látogatóit Gyergyószentmiklóson, a Tarisznyás Márton Múzeumban. A kiállítást Medzihradszky Zsófia,a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese, valamint Pap Ildikó antropológus, a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárának igazgatója nyitja meg. A kiállítás a NKA támogatásával jött létre.

 

 

Kimaradt?