Idén is lesz Csűrszínházi évad Maros megyében

Elkészült a programja az idei Csűrszínházi Napok rendezvénysorozatnak. Szélyes Ferenc ötletgazda, fő szervező, a Csűrszínház Egyesület elnöke, Török Viola rendező, Kelemen László zeneszerző, Barabási Csaba Attila, a Maros Művészegyüttes igazgatója, Incze Tünde és Vajda György szervezők ismertették az idei kínálatot.

A mikházi Széllyes Sándor Csűrszínház 2014-es évadja május 31-én a Bekecs Táncegyüttes hagyatékok című előadásával indít. A Csűrszínházi Napokra június 27-29-én kerül sor, amikor színházi produkciók, táncház, könyvvásár, fotókiállítás, zenés mesejáték és népdalvetélkedő várja a helybéliek mellett a marosvásárhelyi közönséget.

Szélyes Ferenc elmondta, az idén szellősebb a program, hiszen az előző évek tapasztalata szerint a heti rendszerességgel megszervezett előadásoknak nem volt kellő számú közönsége, ezért úgy döntöttek, nem a mennyiségre, hanem a minőségre teszik a hangsúlyt. A Lencsevégen Nyárádremete község címet viselő program érdekessége az, hogy hétvégenként fotósok járják a községet és megörökítik mindazt, ami számukra jelentős, különleges. Ezekből a felvételekből készül majd egy válogatás, amelyet június 27-én nyitnak meg és amely azt láttatja majd, milyen a kívülálló szemével Nyárádremete.

A Yorick Stúdió is bekapcsolódik az eseménysorozatba, Sebestyén Aba Dózsa című előadásával lép közönség elé, Török Viola rendezésében. A Spektrum Színház által színpadra vitt Tamási Áron Vitéz lélek című darabját is megnézheti a nagyérdemű, ahogy a Csíki Játékszín produkcióját is, a Neil Simon: Napsugár fiúk előadását Parászka Miklós rendezésében. A soproni Petőfi Színház Katona Imre: A zuhanás második pillanata című darabbal érkezik. Újdonságnak számít az idén az Artecotour Egyesület ifjúsági színjátszócsapata, amely Faragó Zénó rendezésében Lewis Caroll: Alice Tükörországban című mesedarabjával lép színpadra.

A Széllyes Sándor Népdalvetélkedő az idén sem marad el, ahogy a Maros Művészegyüttes fellépése sem. Az idén a szervezők a Római napot egy Középkori nappal még megtoldják, illetve ugyancsak Mikházán kerül sor Shakespeare A vihar című bemutatójára a Spektrum Színház jóvoltából. 

Kimaradt?