Az Új Színház Nemzetközi Fesztiválon vendégszerepel a Gardénia

Kiszállásokkal és fesztiválmeghívásokkal teli időszakot él a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Egy budapesti fesztiválszereplés és egy több napos szorványturné után, ezúttal, május 18-án Aradra, az Új Színház Nemzetközi Fesztiválra kapott meghívást a színház.

Elżbieta Chowaniec Gardénia című drámája Koltai M. Gábor rendezésében a bemutató óta egyike lett a színház legkedveltebb és legtöbbet utaztatott előadásainak. Számos hazai és külföldi fesztiválszereplés és vendégelőadás után, most az aradi fesztiválra kapott meghívást. A Ioan Slavici Klasszikus Színház szervezésében, 2013-ban indult fesztivál a sokáig ugyanitt helyet kapó Underground Színházi Fesztivál folytatása. A rendezvény azokat a színházi előadásokat helyezi előtérbe, amelyek tematikusan és esztétikai értelemben véve egyaránt kortársnak nevezhetők, legyenek azok kőszínházi vagy független társulatok alkotásai. Ebbe a meghirdetett tematikába jól illeszkedik a temesvári társulat előadása is. Nem csak a szöveg monológközpontú dramaturgiájából, de a díszlet, a színészek játéka és a mindezeket egybefogó rendezés már-már formabontó megoldásaiból adódóan is.

A temesvári társulat előadására vasárnap, este 20 óra 30 perctől kerül sor, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban.

Kimaradt?