Az arab éjszaka: kortárs német darab bemutatója Gyergyóban

Május 11-én, vasárnap este 7 órától mutatja be a Figura Roland Schimmelpfennig kortárs német drámaíró darabját, Az arab éjszakát.

Schimmelpfennig darabjának ősbemutatója 2001-ben volt Stuttgartban. Ezt követően a szöveget számos európai városban vitték színre. A darab egyszerre kihívás rendezőnek és színésznek, hiszen a kortárs szöveg sajátos formája egyedi színpadi nyelvet követel. Az arab éjszaka be nem teljesült álmok története, öt szereplő véletlen találkozása egy sokemeletes tömbház mágikus terében. A hetedik emeleti folyosón jobbra 15, balra pedig 16 egyforma lakásban élik mindennapi életüket a tömbház névtelen lakói. Ezen a folyosón a különös 7-32-es számú skatulya lesz az a mágikus tér, ahonnan a szereplők vágyai, álmai kiindulnak egy olyan útra, mely mindannyiuk számára valamilyen fajta különös végzetet hordoz.

Az évad utolsó bemutatóját Albu István jegyzi rendezőként, díszletét és jelmezeit Bocskai Gyopár tervezte. Az előadás szereplői a Figura színészei: Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd és Moşu Norbert-László, valamint vendégművészként Dávid Péter és Gulácsi Zsuzsanna.

A bemutatót követően az előadást május 12-én, hétfőn este 8 órától lehet megtekinteni, stúdióelőadásként a nagyszínpadon. Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Roland Schimmelpfennig: AZ ARAB ÉJSZAKA

Szereplők:

Hans Lomeier: Mihály Alpár Szilárd

Fatima Mansur: Máthé Annamária

Franziska Dehke: Gulácsi Zsuzsanna m.v.

Kalil: Dávid Péter m.v.

Peter Karpati: Moşu Norbert-László

Díszlet, jelmez: Bocskai Gyopár m.v.

Rendező: Albu István

BEMUTATÓ: MÁJUS 11., VASÁRNAP, 19.00

KÖVETKEZŐ ELŐADÁS: MÁJUS 12., HÉTFŐ, 20.00

Helyszín: Figura Stúdió Színház, stúdióelőadás a nagyszínpadon

Kimaradt?