Új műsorok az ETV képernyőjén

Tovább bővül az Erdélyi Magyar Televízió közéleti műsorainak kínálata: május 8-tól a napi Híradót két új hírműsor egészíti ki. A Magyar Világ és az Euronews magyar nyelvű hírösszefoglalója jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy az Erdélyi Magyar Televízió nézői a hazai események, aktualitások mellett a leghitelesebb forrásokból értesüljenek a Kárpát-medence és a nagyvilág történéseiről – olvasható a csatorna szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Május 8-tól minden csütörtökön 20.30-tól Kárpát-medencei utazásra hívja a nézőket a Magyar Világ, amely betekintést nyújt a határon túli magyarság, a kárpátaljai, a vajdasági, a felvidéki és a muravidéki magyar közösségek életébe, az őket érintő időszerű eseményekbe. A Magyar Világ célja erősíteni az erdélyi magyarok és a többi határon túli magyar közösség közötti szolidaritást, empátiát, a közös szellemi-kulturális kötelékeket.

Európa legrangosabb hírcsatornája, az Euronews friss, magyar nyelvű hírösszefoglalóval jelentkezik a hét minden napján, hétfőtől-vasárnapig este 21.30-tól. A nézők ezáltal hiteles, pontos, naprakész tájékoztatásban részesülnek mindarról, ami a nagyvilágban történik. Politika, gazdaság, kultúra, sport, tudomány, életmód – csupán néhány terület, amelyeket az Euronews híradója nap mint nap megvizsgál, elemez, objektíven elénk tár.

Két új műsorával az Erdélyi Magyar Televízió a legváltozatosabb nézői igényeknek kíván eleget tenni, újabb jelentős lépést téve annak érdekében, hogy műsorai hitelesen, ugyanakkor sokszínűen, változatosan tükrözzék mindazt, ami itthon és a nagyvilágban történik – áll a közleményben. 

Kimaradt?