Jazzmise a Vigadó Művelődési Ház színpadán

A hagyományos mise felépítését követi a jazzmise, de hangzásvilága, hangszerelése, mozgalmassága igazi jazzmuzsika. A kézdivásárhelyiek most élőben is meghallgathatnak egy ilyen koncertet, a neves énekesnő, Luiza Zan és zenekara előadásában.

2014 május 8-án, csütörtökön 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében Jazz Mise című koncertre kerül sor.

A jazzmise tételei a hagyományos mise felépítését követik: Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei, a hangzásvilága, hangszerelése, mozgalmassága azonban igazi jazzmuzsika.

A 7. Vigadó Hangszín koncertsorozat keretében sorra kerülő Jazz Mise egy kortárs zeneszerző női karra való átirata, amelyet Luiza Zan jazzénekesnő közreműködésével sikerült rendkívülivé tenni, aki nemcsak a "2012-es év hangja" és az Aranyszarvas díjat birtokolja, hanem számos külföldi verseny, jazzfesztivál (Montreaux, Budapest, stb.) elismert művésznője. 

A Voces nőikar idén februárban nyerte el jelenlegi összetételét, korábban vegyes kamarakórusként működött. A 14 tagot számláló Voces nőikar repertoárja nem kizárólag a klasszikus műfaj felé hajlik, célja a sokszínű és változatos zenei stílusok hirdetése és a női énekhang népszerűsítése.

Zenekar:

Luiza Zan - ének

Várhelyi Attila - zongora

Ticusan János – gitár

Pál Gábor – basszusgitár

Opra Balázs – dobok

Művészeti irányító - Cserkész Emese

Belépődíj értéke 5 lej. Elővételben kaphatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában. Helyfoglalási lehetőség a 0267/362 002-es telefonszámon. 

Kimaradt?