József Attila-estet tartottak Marosvásárhelyen

Elutazni önmagunkhoz címmel került sor a Maros Művészegyüttes nagytermében a verses-zenés József Attila-estre az Artecotur Egyesület és a városi RMDSZ szervezésében. Vajda György, az Artecotur elnöke az előadás előtt elmondta, tulajdonképpen egy születés szemtanúi lehetünk, hiszen a 16 fiatal, aki rövid idő alatt vállalt részt az előadásban, először lép nagyközönség elé.

A Magyar Költészet Napjáról Vincze Lóránd EP-képviselő jelölt osztotta meg gondolatait, Európáról beszélt, a gyökerekről, a magyar költészetről, a magyar költőkről.

A Maros Művészegyüttes színpadát 16 fiatal töltötte be közel egy órán keresztül, verset mondott, énekelt, megszemélyesítette a költőt, annak ismert, vagy kevésbé ismert költeményeit tolmácsolta a termet szép számban megtöltő közönség előtt.

Gyéresi Júlia állította össze a zenés-verses estet, úgy válogatva ki a verseket, hogy azok a leginkább találjanak a fiatalok személyiségéhez. A középiskolás diákok korábban sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogy mit jelent számukra József Attila, a költészete, a ráépített színpadi munka. Zenét is szereztek a versekre, a külön-külön létrejött szerzemények végül közös alkotássá álltak össze.

Színpadra lépett: Böjthe Róbert Zoltán, Bölöni Anna, Bugnár Szidónia, Erdős Orsolya, Fehér Ágnes, Göllner Boróka, Jancsó Előd, Kilyén Dávid, Maier Krisztina, Nagy Andrea, Nemes Tibor, Szász Hunor, Oproiu Nicolette, Rózsa Arnold, Szabó János Szilárd, Vajda Boróka. 

Kimaradt?