Hatalmas kisgyerek egy pakisztáni mezőn

Óriási gyermekarc poszterét helyezte el Pakisztán erősen bombázott övezetében egy művészeti csoport. Azt remélik, hogy a magasból is jól kivehető alak legalább rövid ideig megállásra készteti a bombázók pilótáit.

A művészek a közeli falu lakóival együtt helyezték el az óriásposztert Pakisztán észak-nyugati területén. A kezdeményezés célja, hogy a repülőgépeket vezető pilóták figyelmét felhívja a harcok emberi oldalára és a „járulékos veszteségekre", amelyeket a magasból elindított támadásokkal okoznak – írja a The Raw Story.

A bombázók elleni kampány (Anti Drone Campaign) részeként készült installáció a hírek szerint a JR névre hallgató francia művész Inside Out mozgalmának részét képezi. A világhírű alkotó háborús zónákban és szegénység sújtotta övezetekben a helyi lakosokat jeleníti meg különböző kreatív helyszíneken, hatalmas méretben.

A kisgyerek mezőn elhelyezett fényképe elég nagy ahhoz, hogy az online térképeket készítő műholdakról is látsszon. A poszteren látható névtelen gyermek a tudósítások szerint mindkét szülőjét, valamint két kisebb testvérét vesztette el a bombázásokban.

Kimaradt?