Gáspárik Attila: Zsehránszky tartsa tiszteletben a tényeket!

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott elektronikus levélben reagált Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója a maszol.ro Kultúra rovatában kedden megjelent írásra, amelyben Zsehránszky István újságíró, színikritikus azt állítja: „sóhivatalnak” ígérkezik a Romániai Magyar Színházi Szövetség, amely csak a pénzt emészti, semmi nem produkál.

Ezzel kapcsolatban pontosít Gáspárik Attila, akit Zsehránszky személyesen is megemlít cikkében, mint a Romániai Magyar Színházi Szövetség kezdeményezőjét:

„Valóban kezdeményeztem 1991-ben egy Romániai magyar Színészkamara megalakulását, ami sikertelen volt, a tapasztalatlanságom és a felkészületlenségem okán, valamint a szakma elutasítása miatt. Később 2011-ben Béres László kezdeményezte a Romániai Magyar Színházi Szövetség létrehozását. Annak a kezdeményezésnek nem voltam tagja, csupán negatív tapasztalataimat osztottam meg a tárgyban a jelenlevő igazgatókkal. Az alapítást Kötő József vállalta el. Az első kezdeményezésért soha senki, semmilyen anyagi juttatást nem adott, minden munkát a saját zsebemből álltam, tehát nem igaz az, amit Zsehránszky István mondott, hogy elköltetett egy halom pénz. Szerettem volna egy Szövetséget, amiben megoldhattuk volna az idős színészek szociális helyzetét, a kezdő művészeket segítettük volna pályára állni, emléket állítottunk volna az elhunyt kollégáinknak... értem, hogy Zsehránszky azt mondja: fölösleges. Tiszteletben tartom a véleményét. Kérem ő tartsa tiszteletbe a tényeket. Köszönöm a figyelmet. Tartalmas viták reményében maradok a honlap tisztelője” – írja Gáspárik Attila.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?