Gyertyákkal búcsúztatták a TVR Culturalt

Szombat este több tucat személy virágokat és égő gyertyákat helyezett el a Román Közszolgálati Televízió (TVR) székhelyénél 22 és 24 óra között a televízió kulturális csatornája, a TVR Cultural "halottvirrasztásán". Az adó szombaton 23 óra 59 perckor felfüggesztette sugárzásáttvr 916 masolat

A szimbolikus akciót szombaton délben hirdette meg a TVR Cultural néhány munkatársa, akik megfelelő módon szerették volna elkísérni a csatornát „utolsó útjára”.

A szombaton közzétett felhívásban ez állt: „Megpróbáltam gyászbeszédet írni. Gyászbeszédet a TVR Cultural-nak. Nem tudok. Kivégzett, elaltatott, meggyilkolt, megölt, járulékosan károsult. Milyen most – és milyen marad az emlékezetben – a TVR Cultural? Mindenki meghátrált és figyelte ahogy egy világ megszünik. A Román Közszolgálati Televízió alkalmazottai méltóan akarják elkísérni utolsó útjára. Legalább ennyit (vagy csak ennyit, ahogyan ezt hamarosan mondani fogjuk, ha az elmék eltompítása továbbra is így folytatódik). Szombaton éjjel itt az elválás ideje. Legyünk ott és gyújtsunk meg egy gyertyát!”

A „virrasztásra” néhány tucat érdeklődő ment el, nagyrészt a Román Közszolgálati Televízió (TVR) munkatársai  és a TVR Cultural nézői, köztük Dan Mircea Cipariu író.

Az szimbolikus esemény két órát tartott. A „virrasztás” éjfélkor ért véget, miután megállapították a TVR Cultural „halálát”.

 

Kimaradt?