Szülővárosába tér haza Tasi Nóra dzsesszénekesnő

Újabb rendkívüli zenei projektnek ad otthont Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa. A szülővárosába hazatérő Tasi Nóra közös koncertet ad Sárosi Péter Azara együttesével április 8-án, kedden 20 órától az Új Stúdióban. A Bukaresti Jazz Díjak Gáláján a 2013-as év felfedezettjének jelölt Tasi Nóra zenei és munkatársi harmóniára talált Sárosi Péter Azara együttesével, a koncerten ezt szeretné megosztani a jazzkedvelő közönséggel. Ebben a felállásban háromszor volt eddig alkalmuk zenélni: a 2013-as marosvásárhelyi és temesvári dzsesszfesztiválokon, valamint a sepsiszentgyörgyi városnapok alkalmával.

A Sárosi Péter marosvásárhelyi zongorista nevével fémjelzett Azara a Bukaresti Jazz Díjak Gáláján 2013-ban (X. Muzza Díjak) elnyerte a legjobb együttes díját, idén is kaptak jelölést ebben a kategóriában.

A zenekar a következő tagokból áll: Sárosi Péter (billentyű), Gábor Szabolcs (szaxofon), Gyergyai Szabolcs (basszusgitár), Pál Gábor (dobok). Zenéjük a jazz zenére, improvizációra épül, fúziós elemekkel. Sárosi Péter szerzeményei, feldolgozásai modern, friss zenei hangzásban szólalnak meg.

A sepsiszentgyörgyi születésű Tasi Nóra énekesnő a kolozsvári Zeneakadémián szerzett diplomát, majd két évet Budapesten tanult dzsessz-ének szakon. Több zenekarban énekelt már Erdélyben és Budapesten is, mint például a Windsingers acapella énekegyüttes, a sepsiszentgyörgyi St. George Quintet. Olyan zenészekkel volt alkalma énekelni, mint Juhász Gábor budapesti jazz-gitáros, Sárosi Péter marosvásárhelyi zongorista vagy a bukaresti Puiu Pascu Trió. Nóra - hazatérve Erdélybe - saját zenéjével, szerzeményeivel szeretne foglalkozni. Úgy érzi, hazajövetelével a nehezebb utat választotta, de az itthoni értékeket szeretné felmutatni a nagyvilágnak és reméli, hogy ez Sepsiszentgyörgyről is lehetséges.

Kimaradt?