Nagyváradon koncertezik a Gyárfás-Sárik dzsesszduó

A nagyváradi Moszkva Kávézóban koncertezik a Gyárfás István-Sárik Péter duó április 2-án, szerdán este 8-tól.

Gyárfás István, népszerű becenevén Gyafi, a magyar jazzélet egyik legszimpatikusabb egyénisége, nem mellesleg fantasztikus gitáros. Szinte minden jelentős magyar jazz-zenésszel játszott már együtt, ugyanakkor olyan kiváló amerikai muzsikusokkal is, mint George Duke, Peter Erskine, Benny Green, Scott Hamilton vagy Jeff Ballard. Tagja a Budapest Jazz Orchestrának, vezeti saját trióját és a BPA Gospel Teamet.

Sárik Pétert virtuózitásáról és műfaji sokoldalúságáról ismerhetjük. Az évek során a dzsessz mellett csaknem minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. Jelenleg saját trióját vezeti, emellett számos zenekarban és előadóval dolgozik. Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak, kompozíciói rendre dobogós helyezéseket értek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

https://www.youtube.com/watch?v=8WibF6mtoZc&feature=player_detailpage

Formációjuk vérbeli dzsesszduó, koncertjeik vidám kalandozások, melyek a műfaj szinte minden korszakát és stílusát érintik. Mindketten gyakori fellépői a romániai, erdélyi kluboknak és fesztiváloknak.

 A Moszkva Kávézóban április 2-án, szerdán 20 órától koncerteznek.

Jegyek elővételben 10, a helyszínen 15 lejbe kerülnek.

Kimaradt?