Zsúfolt házas siker A trubadúr kolozsvári bemutatóján

Több mint 900 néző vett részt Giuseppe Verdi A trubadúr című operájának csütörtök esti bemutatóján a Kolozsvári Magyar Operában, az előadásra már napokkal korábban nem lehetett jegyet kapni. Az opera közönségét az előcsarnokban a főszereplők portréi, valamint az operában szereplő apácák és katonák fogadták, így a nézők már az előadás kezdete előtt ízelítőt kaptak annak hangulatából.

A Szabó Jenő rendezésében, Kulcsár Szabolcs karmester vezénylésével színpadra állított Verdi-opera zajos sikert aratott. A főszerepeket alakító szólistákat: Balla Sándor (Luna), Carmen Gurban (Leonora), Veress Orsolya (Azucena), Hector Lopez-Mendoza (Manrico), Szilágyi János (Ferrando) és Mányoki Mária (Inez) az előadás végén egyaránt ovációval fogadta a közönség, de ugyanekkora elismerésben részesült az énekkar, a zenekar és a balettkar is. Ugyancsak pozitívan fogadták a nézők az előadás különleges, kortárs képi világát, amelyet Venczel Attila díszlettervező és Ledenják Andrea jelmeztervező alkottak meg. A bemutatón részt vettek a romániai nemzeti operák díjkiosztó gálája zsűrijének képviselői: Anca Florea és Costin Popa zenekritikusok is.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az opera május 15-én 18.30 órától újra műsorra tűzte A trubadúrt, amelyet a bemutatóéval megegyező szereposztásban tekinthet meg a közönség.

Részletek és helyfoglalás:

•             www.hungarianopera.ro

•             org@hungarianopera.ro

•             facebook.com/KolozsvariMagyarOpera

•             jegypénztár (tel.: 0264-593468, naponta 10.00-13.00. és 16.30-18.30 óra között)

 

Kimaradt?