A Közép-Európa Táncszínház vendégjátéka Sepsiszentgyörgyön

Magyarország legrégebben alakult táncszínháza, a Közép-Európa Táncszínház mutatkozik be Sepsiszentgyörgyön. A társulat Kun Attila rendezésében készült HORDA című előadása április 12-én, szombaton 19 órától lesz megtekinthető az Új Stúdióban.

A Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek az emberről, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a hatalom extatikus gyönyöréről, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, a családról, a közösségről. Kun Attila koreográfus a következőképpen vélekedik a zeneszerzőről: „Árad zenéjéből a kultúra, de nem a színpadokon vagy a kiállítótermekben megjelenő kultúra, hanem az ember – a Kárpát-medencében élő ember – kultúrája. Ösztönös, földszagú, zsigeri vibráció.” A 25 éves jubileumát ünneplő Közép-Európa Táncszínház HORDA című előadása Kun Attila művészeti vezető első közös munkája a társulattal. 

A vendégjáték Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat része. A jegyek ára felnőtteknek 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek kaphatóak elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám). Nyitva tartás: hétfő–csütörtök 11.00–16.00, péntek 11.00–13.00 óra között.

Kimaradt?