A szülőföld ölében: Székely Ferenc kötetét mutatták be Vásárhelyen

Székely Ferenc tíz magyar íróval készített interjúkötetét mutatták be szerda este Marosvásárhelyen a Bernády Házban. A szülőföld ölében című kötetében a Vadasdon élő szerző, az erdőszentgyörgyi iskola könyvtárosa Nagy Miklós Kunddal, Czegő Zoltánnal, Ráduly Jánossal, Jókai Annával, Szász István Tassal, Lőrincz Györggyel, Csávossy Györggyel, Fodor Sándorral, Király Lászlóval és Szávai Gézával beszélget.

Nagy Miklós Kund, a Bernády Ház házigazdája, a kötet egyik interjúalanya ismertette a könyvet, faggatta a szerzőt és a jelen levő Czegő Zoltánt és Ráduly Jánost. A megkérdezettekkel egy-egy kerek évforduló kapcsán interjúzott Székely Ferenc, így van, aki a 70., 75., vagy 80-ik születésnapjához érkezett éppen. Hét esetben interneten keresztül történt a beszélgetés, három esetben pedig hagyományos levélben. Így a szerző Jókai Anna, Fodor Sándor és Csávossy György kézzel írt levelével is gazdagabb lett.

Az interjúkészítés nem idegen Székely Ferenc számára, ugyanis ötven interjút készített eddig, amelyek közül 25 már megjelent egy korábbi kötetben, amely sóvidéki személyiségeket mutat be. Szó esett a beszélgetésekre való felkészülésről, a kérdések megfogalmazásáról, a már elkészült anyag megszerkesztéséről, illetve arról, hogy mit kérdezne most másképp, három évvel ez interjúk elkészítése után. 

Az est végén a meghívottak írásaikból olvastak fel.

Kimaradt?