Bemutatkozott a Levendula Galéria Marosvásárhelyen

Gödöllőről érkeztek, közülük néhányan már részt vettek különböző marosvásárhelyi kiállításokon, illetve néhányan Marosvásárhelyen kezdték pályafutásukat – mutatta be kedd este a Bernády Házban Nagy Miklós Kund a gödöllői Levendula Galéria bemutatkozó tárlatát és annak alkotóit.

Tizenegy művész, szobrász, festő és grafikus más-más stílusú és koncepciójú munkái láthatók, kisplasztikák, festmények és grafikák. A kortárs galéria hat évvel ezelőtt alakult meg, tagjai között különböző korosztályú művészekkel, akikre a hagyományok megőrzése jellemzőbb, annak ellenére, hogy a formabontás sem idegen tőlük – jellemezte a Bernádyban látható tizenegy alkotó munkáját Nagy Miklós Kund. „Bár valamennyiükre saját művészi univerzum jellemző, a most látható munkák még is együvé tartoznak” – hangzott el a tárlatnyitón.

Gödöllő neve azért is kedves a marosvásárhelyiek számára – hívta fel a figyelmet a Bernády Ház házigazdája, mert az ottani művésztelep néhány alkotója nagyban hozzájárult a 101 éves Kultúrpalota létrejöttéhez: Körösfői Krisch Aladár, Nagy Sándor, Thoroczkay Vigand Ede például.

A vendégek közül Jánosi Erzsébet, a galéria vezetője és Gál Lehel mutatkozott be, aki Marosvásárhelyen végezte a középiskolát, de 26 éve nem járt a városban. Jelen volt még a kiállítók közül: Bányai Gizella, Bujdosó Ernő, Varga Melinda és Veress Enéh. Továbbá Fazakas-Koszta Tibor, Incze Mózes, Lőrinczy Ferenc, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Posztolányi Péter állított ki.

Kimaradt?