Tudásukat és tehetségüket mérik össze a fotósok Kolozsváron

Versenyt hirdet és kiállítási lehetőséget biztosít fotósoknak a Photo Romania Festival 2014.

Március 26-ától lehet benevezni a Photo Romania Festival pályázatára, három kategóriában: Sajtófotó, Fekete-fehér és Útifotó. Az összesen több mint 1200 eurós Photo Romania Award díjra amatőr és profi fotográfusok egyaránt benevezhetnek a rendezvény Facebook-oldalán. Pályázni március 26-a és május 16-a között lehet. A díjat vásárlási utalvány formájában kapják meg az első helyezettek, amelyet fotós szaküzletben lehet majd értékesíteni.

A legjobbakat egy szakemberekből álló zsűri választja ki, de 300 eurót érő vásárlási utalványt kap a közönség kedvence is, vagyis az, akinek fotója a legtöbb „like”-ot kapta.

Az eredményhirdetés dátuma május 25.

Ugyanakkor a negyedik kiadásához érkezett Photo România Festival lehetőséget biztosít arra, hogy amatőr fotósok kiállítsák munkáikat. A 15-20 munkából álló, egy bizonyos téma köré csoportosuló fotókollekciókat a rendezvény Expo-Debut című versenyére kell benevezni április 1-je és 30-a között. A nyertes kollekciót május 23-án állítják ki, a nyomtatás, szállítás és a nyertes művész elszállásolási költségeit a fesztivál biztosítja.

A fesztivál harmadik versenyének címe Head to Head. Tizenhat romániai profi vagy amatőr fotóst várnak a több próbából, csapat- és önálló feladatokból álló megmérettetésre. Jelentkezni április 14-e és május 16-a között lehet, a verseny a fesztivál ideje alatt (május 16-24) zajlik majd.

Mindhárom verseny pályamunkáit négy szakember - Sebastian Vaida, Radu Sălcudean, Horațiu Curuțiu és Sebastian Magnani – bírálja majd el.

A Photo Romania Festival négy év alatt Kelet-Európa egyik legrangosabb fotós seregszemléjévé nőtte ki magát. Tavaly mintegy 40 kiállításnak és 15 ország több mint 500 művészének biztosított teret és bemutatkozási lehetőséget.

Kimaradt?