Pintér Béla és Társulata a Parasztoperát viszi Sepsiszentgyörgyre

Pintér Béla Parasztoperája az utóbbi idők egyik legizgalmasabb színpadi műve, a szerző rendezésében több mint tíz éve játsszák magyarországi, hazai és külföldi színpadokon egyaránt. Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa meghívására a közönség április 6-án 19 órától Pintér Béla és Társulatának előadásában láthatja a legendás produkciót, amely egyszerre nyújt felemelő és szórakoztató élményt.

A történet egy XX. századba telepített ballada, magyar falusi történet. „Klasszikus sorstragédiát emel egy falusi lakodalom helyszínére, ahol mind a menyasszony, mind a vőlegény családjának bűnös titkai éppen a menyegző napján kerülnek napvilágra. A népi kultúra motívumai, az énekes beszéd és a groteszkül szókimondó szöveg tűpontos dramaturgia és az idősíkok mesteri kezelése esszenciáját adja a pintéri színháznak" – írja a Parasztoperáról a Ványa bácsi színházi blog.

A korhatáros előadásra érdemes kedvezményesen jegyet vásárolni, felnőtteknek elővételben 20 lej, helyszínen 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak elővételben 15 lej, helyszínen 20 lejbe kerül a belépő. Jegyek kaphatóak a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám). Nyitva tartás: hétfő–csütörtök 11.00–16.00, péntek 11.00–13.00 óra között.

Az esemény szervezői Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Tamási Áron Színház és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

 

Kimaradt?