Szerdán kezdődik a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Tízedik alkalommal szervezi meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát a  Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Karának Környezettudományi Tanszéke – olvasható a szervezők maszol.ro-hoz eljuttatott közleményében. Az idei rendezvényre 2014. március 26–29. között kerül sor Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Karának új épületében (Tordai út 4. szám).

A konferencia célja és hivatása elősegíteni a Kárpát-medence országaiban folyó környezettudományi kutatások eredményeinek bemutatását, megismerését. A konferencia lehetőséget teremt elméleti és módszertani témák megvitatására, vélemények cseréjére, és bepillantásra a környezettudomány részterületeibe, valamint lehetőséget biztosít a kutatók, oktatók, PhD. hallgatók és diákok közötti kapcsolatok létrehozására és együttműködések kialakítására.

A konferencia főbb területei: környezetfizika, környezetkémia, környezetbiológia, környezetföldrajz, környezeti földtan, építészet és környezet, környezeti nevelés, alternatív energiák, agrár-környezettudomány.

Kimaradt?