Zene és játék: Szentivánéji álom a Figuránál

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színháznál március 26-án, szerdán este 7 órától szabadelőadásként kerül újra műsorra Balogh Attila rendezésében Shakespeare klasszikus vígjátéka, a Szentivánéji álom.

Az előadás egyedi kísérlet, mely zene és színészi játék elegyítésével keresi azt a színházi nyelvet, melyen Shakespeare darabja a mai kor közönsége számára is érvényesen tud megszólalni.

Fenséges és örök érvényű téma a szerelem, minden kor és kultúra művészetének egyik kimeríthetetlen témája. Shakespeare klasszikusa, a Szentivánéji álom, egy azóta elfeledett hercegi pár menyegzőjére íródott: minden szavával szerelmet keres, teremt, szüntet. Abban a sajátos univerzumban, amit egy képzelt Athén képzelt falain túli képzelt erdő jelent, az érezni tudás vágya szab új törvényeket. A Benedek Zsolt dramaturg fordításában és átdolgozásában színre vitt szöveg Shakespeare darabjának mágikusságát keresi: azt a nyelvet, mely külön-külön sajátja szerelmeseknek, mesterembereknek és az erdő tündéreinek, és amibe újra meg újra bekapcsolódhat az hangzásvilág, melyet élő és elektronikusan generált hangok hoznak létre.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon, a helyek száma korlátozott. Jegyek ára 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.

Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között. Információk, jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon és az org@figura.ro e-mail címen.

 

Kimaradt?