Életveszélyes állapotban szállították kórházba Psota Irént

Psota Irén vasárnap kórházba került, miután a vasárnapra hajnalban szívinfarktust kapott – írja a Bors. A színésznőt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe szállították.

A nemzet színészének állapota hétfőre javult, azonban továbbra is az intenzív osztályon fekszik. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója szerint a színésznő a helyzethez mérten jól van."A művésznőt infarktussal hozták be a kórházba. A szokásos kezeléseket megkapta, a helyzethez mérten jól van, állapota stabil" - tájékoztatta a Borsot dr. Ofner Péter főigazgató.

A kórház egyik munkatársa szerint a színésznőnek korábban nem voltak kardiológiai panaszai, a dohányzás idézhette elő a bajt. "Mentő hozta be, akut, élet­veszélyes állapotban volt. 85. életévében is nagy dohányos, és bár előzetes kardiológiai problémája nem volt, a cigaretta elősegíthette a bajt. A művésznő jelenleg az intenzív osztályon fekszik, hiszen az infarktus utáni 24 óra kritikus időszaknak számít" - mondta a lapnak a kórház egyik munkatársa.

Kimaradt?