Villámcsődület a Bábszínház Világnapján (GALÉRIA)

Villámcsődülettel hívta fel magára a figyelmet a Marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház a főtéri buszmegállóban pénteken, a Bábszínház Világnapján.

A különböző meseelőadások figurái, óriások, törpék, rókák, boszorkányok, manók és más mesebeli lények lepték el a Színház-teret, megszólították a buszravárókat, fiatalokat, időseket, kisgyerekeket, beszélgettek velük, kérdezgették, hogy mikor voltak utoljára bábszínházban, meghívták őket, hogy aki nem volt, az menjen, aki szokott járni, az a továbbiakban is tartson ki mellettük.

A különleges figurákat, akik interjút adtak tévének, rádiónak, az újságírónak, érdeklődéssel figyelte mindenki, aki éppen ott tartózkodott abban a 10-15 percben a Színház-téren. Az emberek örültek a színes, mozgalmas látványnak, mosolyogtak, kezet fogtak velük, sokan le is fényképeztették magukat velük.

„Ma van a Bábszínház Világnapja, ezért úgy gondoltuk, kijövünk az utcára, megmutatjuk magunkat, lássanak, hogy itt vagyunk, ide tartozunk” – mondta a maszol.ro-nak Gabi Cadariu igazgató. Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház vezetője jó ötletnek tartotta az utcai villámcsődületet és mindenkit biztatott, látogasson bábszínházba, akár kisgyerek, akár már 99 éves „nagy gyerek”.

Kimaradt?