Újra együtt lép fel Szörényi Levente és Bródy János

50 éve alakult meg az Illés-együttes, a jubileumra nagyszabású koncerttel emlékeznek meg december 28-án a Sportarénában. A Beatünnepen fellép a zenekar még élő három tagja, Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János is – írja a hvg.hu.

A koncerten a „nagy öregek” mellett fellép számos fiatal előadó, akik a saját ízlésük szerint feldolgozva adják majd elő az Illés slágereit. Közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar Kesselyák Gergely vezényletével, illetve egy hattagú rockzenekar, amelynek dobosa Szörényi Örs lesz.

"Szeretnénk hinni, hogy az Illés zenéje a magyar pop, rock és minden divatos zenei műfaj számára iránymutató" – hangzott el a Beatünnep beharangozóján. A decemberi Beatünnep az Illés-jubileumi év lezárása lesz. Addig is megjelenik egy képekkel díszített daloskönyv, amelyben az Illés zenekar összes szövege megtalálható, továbbá négy új epizóddal bővül a 2000 környékén bemutatott Vitézy Dávid – Bethlen János által készített dokumentumfilm-sorozat is.

https://www.youtube.com/watch?v=0ArMpGeWtWA

Az Eckhardt Balázs által rendezett filmek 2000–2014-ig követik a zenekar tagjaival kapcsolatos eseményeket. Díszkiadásban kiadják az összes Illés-lemezt CD-n, illetve a zenekar koncerjeit megörökítő felvételeket DVD-n.

Kimaradt?