A Szatmár Megyei Múzeum nem tart Tőkésék perétől

„Állunk elébe bármiféle bírósági tárgyalásnak, mert mi semmiféle terembérleti szerződést nem kötöttünk az Erdélyi Magyar Néppárttal!” – jelentette ki Liviu Marta, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója arra reagálva, hogy az EMNP Szatmár megyei szervezete be akarja perelni az intézményt.

Az EMNP és a Tőkés László vezett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács azért fordulna igazságszolgáltatáshoz, mert szerintük a múzeum hibájából nem tudták megtartani a március 15-i ünnepségek egy részét. Az intézmény vezetősége ugyanis az utolsó pillanatban megtagadta a múzeum épületében előzetesen kibérelt terem használatát.

Liviu Marta elmondta, a nagyváradi Szent László Egyesület kereste meg őket, foglalt termet március 15-ére és fizette ki előre a bérleti díjat. „Ezt hivatalos nyugtával is tudom igazolni!”– jelentette ki. Az igazgató átverésnek minősítette az ügyet, annál inkább, mert a Szent László Egyesület népi-hangszer bemutatására igényelte a termet, nem pedig politikai gyűlésre. Márpedig ez utóbbi más előkészületet és más fajta felügyeletet igényelt volna a múzeumtól.

„Arról szó sem volt, hogy valójában nem nekik, hanem másnak kell a terem. Miért bújócskázott a Néppárt, miért nem ők bérelték a termet, politikai célzatú eseményre is megkapták volna!” – mondta az igazgató.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?