A kortárs színházról szól az idei pulzArt fesztivál

Idén a kortárs színházról szól a sepsiszentgyörgyi pulzArt fesztivál. A tavaly első ízben megszervezett fesztivál a zene és az irodalom köré szerveződött, de mindig igazodnak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által meghirdetett tematikus évhez, így idén a Játék évében a színházművészet lesz a pulzArt témája is.

A szeptemberben sorra kerülő kortárs művészeti fesztivál teljes költségvetése 200.000 lejre tehető, amiből 95.000 lejt biztosít a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, de 85.000 lejes támogatásra pályáztak magyarországi kulturális alapnál, a különbözetet a jegyeladásokból, és cégek támogatásából kívánják fedezni.

Knop Ildikó a sepsiszentgyörgyi Városimázs Iroda munkatársa elmondta: a pulzArt fesztivál kínálata révén egyaránt meg szeretnék szólítani a nyakkendős és teniszcipők közönséget. Ez a célkitűzést a tavalyi fesztivál során sikerült elérniük, amikor a hang és szó évében hozzávetőleg három ezer embert mozgatott meg a pulzArt fesztivál.

A Sepsiszentgyörgy, Székelyföld kulturális fővárosa keretében idén a játék, vagyis a színház éve zajlik a háromszéki megyeszékhelyen, így a pulzArt második kiadása is erről szól majd. A szervezők szerint már az első alkalomkor sokan érkeztek Székelyföld más településeiről, de idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a többi székelyföldi városban történő népszerűsítésre.

Kimaradt?