Áder János Sepsiszentgyörgyön megnézi a Hamletet

A háromszéki magánlátogatásra érkező magyar köztársasági elnök, Áder János hétfőn este Sepsiszentgyörgyön megnézi a Tamási Áron színházban a Bocsárdi László által rendezett Hamletet – tájékoztatta pénteken lapunkat a színház.

Kedden reggel Áder János a Székely Nemzeti Múzeumba látogat, ahol megtekinti Gábor Áron ágyúját, majd betér a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba, Kézdivásárhelyen koszorút helyez el Gábor Áron szobránál és kopjafát állít a Nyergestetőn. Onnan Hargita megyébe utazik, majd Kolozsváron folytatja erdélyi körútját.

A színház tájékoztatása szerint márciusban egyetlen alkalommal tűzik műsorra a Hamlet előadást, egyrészt ezt mutatják be Áder Jánosnak, másrészt a városba érkezik a Román Színházi Szövetség (UNITER) zsűrije is, akiknek ezúttal az a feladatuk, hogy az idei UNITER-díjra jelölt előadások közül kiválasszák a kitüntetésre legméltóbbat.

 A Tamási Áron Színház Hamlet-előadása öt kategóriában is versenyben van a Román Színházi Szövetség díjára. Az előválogató zsűri tagjai a Legjobb előadás díja (William Shakespeare: Hamlet), Legjobb rendezés díja (Bocsárdi László), Legjobb férfi főszereplő díja (Mátray László a Hamlet szerepéért), Legjobb férfi mellékszereplő díja (Pálffy Tibor a Claudius szerepéért), és a Legjobb díszlettervező díja (Bartha József) kategóriában is UNITER-díjra érdemesnek tartották a 

Kapcsolódók

Kimaradt?