Beválogatták a POSzT versenyprogramjába a Csipke című előadást

A Kolozsvári Állami Magyar Színház produkciója, a Mezei Kinga által rendezett Csipke című előadás a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában szerepel. Az előadás dramaturgja Góli Kornélia, díszlettervezője Mezei Kinga, jelmeztervezője Gömöri Éva. Az előadás zenéjét Mezei Szilárd szerezte, a vetített fényképeket Fülöp Péter jegyzi.

Mamó szerepét ebben az évadban Albert Csilla, Angiét pedig Györgyjakab Enikő alakítja. További szereplők: Kántor Melinda, Keresztes Sándor, Váta Loránd, Bodolai Balázs, valamint a zenészek: Szallós-Kis Anna, Szabó Kati Kinga és Szabó József Attila.

A fesztivál június 5-14 között zajlik, az idei versenyprogramot Sándor L. István színikritikus, az Ellenfény tánc- és színházművészeti folyóirat főszerkesztője, valamint Császár Angéla Jászai Mari-díjas színművész válogatták.

Az előadás „zárt, súlyos, mégis könnyedén lebegő világot hoz elénk, amelyet áthat a sajátos, nyílt, gyermeki világlátás. Csodálkozunk, hogy ilyen világ is létezik, és a gyermeki nyíltság őszinteségét mi nézők is átvesszük, egyszerűen csak lebegünk, hagyjuk, hogy az előadás számtalan apró, felsziporkázó nyomot hagyjon bennünk, mert már az elején sejteni lehet: e nyomok az előadás vége után is felizzanak még” – írja a Csipkéről Karácsonyi Zsolt a Helikonban.

Kimaradt?