Meghirdette 2014. évi könyvkiadási pályázatait az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2014. évi alapjából, magyar nyelvű könyvek kiadásának támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Március 6-tól pályázhatnak azok a könyvkiadók és kiadási joggal rendelkező intézmények, amelyek  romániai szerzők magyar nyelven írt műveivel, valamint bárhol élő magyar szerzők az erdélyi magyar szellemi-társadalmi élet múltjához és jelenéhez kötődő munkáival szeretnének pályázni a következő területeken: szépirodalom, irodalomtörténet és –elmélet, antológiák, a romániai magyar képzőművészek, színművészek, zeneművészek, műépítészek és alkotásaik bemutatása, publicisztika, esszé, visszaemlékezések, emlékiratok, önéletírások, levelezések, filozófia, szociológia, politológia.

Továbbá romániai szerzők magyar nyelven írt történelmi, tudományos és ismeretterjesztő munkáival, valamint kivételes jelentőségű, nehezen hozzáférhető művek újrakiadására, de új, hézagpótló műfordítások tárgykörében és műfajokban is lehet pályázni.

A pályázati kiírás megtalálható a www.communitas.ro oldalon. A pályázatok beküldési határideje 2014. március 31. Bővebb információk a Communitas Alapítvány titkárságán igényelhetők.

Kimaradt?