Nőnapi ajándék a Kolozsvári Magyar Operában

A közelgő nőnap alkalmával, március 6-án kedvezményes előadást kínál a Kolozsvári Magyar Opera: a 18.30 órakor kezdődő, Hunyadi László című operára ingyenjegyet kap valamennyi hölgy, aki párjával, házastársával nézi meg az előadást. Erkel Ferenc művére az iskolások és egyetemisták számára is kedvezményes jegyeket ajánlanak, ketten nézhetik meg az előadást egy 10 lejes belépővel.

A Hunyadi László csütörtöki előadásának különlegessége, hogy három debütre is sor kerül. Kulcsár Szabolcs először vezényli az operát, Hary Judit először lép fel Szilágyi Erzsébet, Gergely Arnold pedig Rozgonyi szerepében. Az előadásban az opera valamennyi, külföldön is sikert aratott magánénekesével találkozhatnak a nézők: fellép Pataki Adorján (Hunyadi László), Bardon Tony (V. László), Szilágyi János (Cillei Ulrik), Covacinschi Yolanda (Hunyadi Mátyás), Sándor Árpád (Gara Miklós) és Egyed Apollónia (udvarhölgy).

Erkel Ferenc operájával a kolozsvári társulat többször is vendégszerepelt Gyulán, a szerző szülővárosában. A Hunyadi László Erkel legjelentősebb zenekari műve, amely a nyugat-európai zenei mintákat ötvözi a magyar dallamkinccsel. Az esküszegő király és a tragikus sorsú címszereplő történetét Szinberger Sándor rendezésében, Gombár Annamária felújításában láthatja a közönség.

Részletek és helyfoglalás:

•             www.hungarianopera.ro

•             org@hungarianopera.ro

•             facebook.com/KolozsvariMagyarOpera

•             jegypénztár (tel.: 0264-593468, naponta 10.00-13.00. és 16.30-18.30 óra között)

 

Kimaradt?