Májusban újra Kolozsváron vendégszerepel a Vígszínház

A budapesti Vígszínház társulata májusban két előadással vendégszerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A két intézmény közti többéves partnerség folytatásaként a Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő által rendezett Átutazókat, valamint az Esterházy Péter azonos című művéből készült Csokonai Lili - Tizenhét hattyúk című nagysikerű előadásokat tekintheti meg a kolozsvári közönség.

Az Átutazók május 27-én, kedden este 8 órától lesz műsoron a nagyteremben. A kolozsvári közönség számára is ismerős izraeli drámaíró, Hanoch Levin különleges humorú, költői szépségű darabjából gyönyörű egyszerűség, bölcsesség és emberség árad. Egy kis közösség, néhány család, sok generáció mindennapjai elevenednek meg a szemünk előtt: gyerekek, szülők, nagyszülők, akik mind szerelemre, szeretetre vágynak, vagy csak egy másik életre, más bőrébe bújva, máshol, más korban. Az Átutazók műfaja „komédia nyolc temetésben”, de minden mondata hihetetlen életszeretetről árulkodik. Az előadás főszerepében Törőcsik Mari, a további szerepekben pedig Kern András, Hegyi Barbara, Reviczky Gábor, Börcsök Enikő, Lukács Sándor, Halász Judit, Pindroch Csaba, Lengyel Tamás látható.

Esterházy Péter, a kortárs magyar irodalom egyik legmeghatározóbb alkotója a Tizenhét hattyúk című regényében egy szép, fiatal és rendkívül tehetséges írónő, Csokonai Lili bőrébe bújt, aki az 1980-as években játszódó banális szerelmi történetét meséli el. A könyvből ihletődött egyszereplős előadást Sopsits Árpád rendezte, előadja Majsai-Nyilas Tünde. Az előadás Kolozsváron május 26-án, hétfőn este 8 órától lesz látható a stúdióteremben.

Az előadásokra jegyek már vásárolhatók elővételben a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

 

Kimaradt?