Álarcosbált szerveznek Kolozsváron a tánc szerelmeseinek

Február 21-én 21 órai kezdettel kerül sor a Kolozsvári Társastánc Egyesület álarcos báljára Kolozsváron, a Sétatéri Kaszinóban. Az Egyesület eddigi legizgalmasabb táncos eseményére szeretettel vár minden táncolni vágyót. Az első 100 vendéget pezsgővel köszöntik.

A Kolozsvári Társastánc Egyesület az egyetlen kolozsvári tánciskola, amely magyar nyelven teszi lehetővé a társastánc tanulását. A csoport 2003 óta működik megszakítás nélkül a kezdetben a Katolikus Egyetemi Lelkészség, később a Kolozsvári Társastánc Egyesület táncköreként, Kolozsvár egyedüli, kizárólag magyar nyelvű társasági táncklubjaként.

 „Elsődleges célunk az igényes szórakozás népszerűsítése anyanyelven, eközben egy dinamikusan bővülő táncos közösség építése. E célok legmegfelelőbb eszköze egy tanfolyam, amely kezdő, középhaladó és haladó szinten mutatja be a tánc fortélyait. Napjainkban, amikor a salsa-klubok fénykorukat élik, fontosnak érezzük egyéb, klasszikus táncok ismeretét, mint a tangó, rumba vagy a bécsi keringő, hiszen ezek tanulására sokkal kevesebb lehetőség nyílik, de szépségük megérdemli a figyelmet. Mindeközben a divatos táncok oktatása sem marad el, így tagjaink elé minél teljesebb kép tárul a tánc világáról.

A közösségépítés érdekében szervezünk olyan táncesteket, amelyeken bárki, aki részt vesz vagy részt szeretne venni tanfolyamainkon, szórakozva gyakorolhatja a tanultakat, fejlesztheti rutinját, finomíthatja technikáját” – olvasható az Egyesület közleményében.

A tánctáborok folyamán a résztvevők egy rövid, de intenzív időszak alatt kovácsolódnak közösséggé, új táncokkal és tudnivalókkal ismerkedhetnek meg, amikre tanfolyamokon nem nyílik lehetőség. Kreatív csoportversenyen vesznek részt, belekóstolnak a versenyzés izgalmaiba, amely újabb motivációt jelent fejlődésükhöz.

 

Kimaradt?