Már készülnek Háromszéken a Szent György Napokra

Gazdag színházi- és koncertkínálat várja az érdeklődőket az idei Szent György Napok kulturális hetén. A városnapok szervezői szerint a tervezettnél korábban, már hétfőtől kezdődik a jegyárusítás a városi kulturális szervezőirodában. A kilencnapos városnapok felvezetőjeként szervezett kultúrhétre a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a budapesti Belvárosi Színház két-két előadással érkezik, de elfogadta a meghívást Szulák Andrea és Illényi Katica is.

Az idén is a kultúrturizmus jegyében zajló fesztiválon most is az a legfontosabb, hogy más megyékből is eljöjjenek megnézni az előadásokat. Dancs Zsolt programigazgató szerint a lista még tovább bővül majd.

A Szent György Napok nyitókoncertje idén is igazi csemege lesz. A fellépő Illényi Katica neve azok számára lehet ismerős, akik szeretik a klasszikus hangszer, a csodálatos énekhang és a kimagasló tánctudás egyvelegét egy helyen látni-hallani.

A budapesti Belvárosi Színház és az Orlai Produkciós Iroda már visszatérő vendégei a Szent György Napoknak, most ismét két nagysikerű darabot hoznak a közönségnek. A Madison megye hídjai című film színházi átiratát Udvaros Dorottya és László Zsolt mutatja be A szív hídjai címmel. A második budapesti produkciót a Hitted volna című előadást Kern András és Hernádi Judit főszereplésével láthatják a városnapokon.

A Yorick Stúdió két előadással lesz jelen: Ștefan Peca dramaturg Bucharest Calling című művét és Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című drámáját nézhetik meg a Szent György napokon. A román előadások kiemelkedő darabja a Mă tot duc, Oana Pellea és Mihai Gruia Sandu főszereplésével.

A teljes programkínálat megtalálható a www.szentgyorgynapok.ro honlapon.

 

Kimaradt?