Kiadvány az aktív diákélet hasznosságáról

A diáktanácsokban való részvételt, az aktívan eltöltött diákéveket népszerűsíti a DT Kisokos címet viselő kiadvány, amelyet az RMDSZ Főtitkárságának Ifjúsági Főosztálya adott ki 1000 példányban. A füzetecske 13 erdélyi megye magyar diáktanácsait ismerteti olvasmányos, közvetlen formában, a DT-vezetők vagy tagok elbeszélései alapján.  

„Nagyon jó ötletnek bizonyul ez a kiadvány, mert a diáktanácsok nem ismerik egymást. A DT Kisokost olvasva betekintést kapnak a távoli megyék diákszervezeteinek életébe is” – vélekedett Székely Kinga, a Kolozsvári Magyar Diáktanács tagja.

A diáktanácsban való aktív részvétel egyik legfontosabb pozitív hozadéka – írja Kádár Petra MAKOSZ-elnök a füzetecske bevezetőjében - , hogy a diák egy idő után bátrabbá, magabiztosabbá válik. „Ez a sok-sok pozitív visszajelzésnek köszönhető, amit ebben a közösségben kapsz. Nem parázol már attól, hogy egy idegenhez hozzá kell szólnod, hogy most vajon hogyan viselkedj és mit mondj. Magától jön, megszokod” – olvasható a DT Kisokosban.

Doki Emese, az RMDSZ Program és Ifjúsági Főosztályának munkatársa a maszol.ro-nak azt mondta: a jelenlegi és volt tagok élménybeszámolóit összesítő kiadványt nagyon hasznosnak tartja, hisz így egymás ötleteiből inspirálódhatnak a különböző városok diák-közösségei. „A diáktanácsban való tevékenykedéssel együtt jár a kapcsolatépítés, a fejlődés, tanulás és közösségépítés. Ezért is nagyon fontos bekapcsolódni” – vélekedett az előadó.

A DT Kisokost nyomtatott formában a diáktanácsok fogják terjeszteni az iskolákban, de online is elolvasható itt. 

Kimaradt?