János Vitéz Kolozsváron, utoljára az évadban

Már több tízezer diák látta a János Vitéz című előadást az 1905-ben tartott bemutatója óta Kolozsváron. Petőfi elbeszélő költeményét először Kacsoh Pogránc vitte az operaszínpadra és azóta is töretlen sikerrel játsszák. A Kolozsvári Magyar Opera a 2013-2014-es operaévadban február 23-án, 11 órától tűzi műsorra utoljára a daljátékot.

A vasárnapi előadáson Kukorica Jancsi szerepét Szabó Péter, Iluska szerepét pedig Barabás Zsuzsa alakítja. További szereplők: Mányoki Mária (Mostoha), Szeibert István (Bagó), Sipos László (Csősz, Bartoló), Rigmányi István (Strázsamester), Ádám János (Francia király), Pataki Enikő (Királykisasszony), Venczel Péter (Tábornok), Ádám Éva (Lány), Naphegyi Béla (Első gazda), Veress László (Második gazda).

Vezényel Kulcsár Szabolcs, díszlet- és jelmeztervező Witlinger Margit, az előadás Dehel Gábor rendezésében, Gombár Annamária rendezőasszisztens irányítása alatt kerül színpadra.

A János vitéz természetesen nem csak annak a korosztálynak szól, akik magyarórán tanulják Petőfi költeményét, hiszen a híressé vált dallamokat („Egy rózsaszál szebben beszél”, „Én a pásztorok királya”, a francia királylány áriája stb.) az idősebb nézők is kívülről dúdolják.

Részletek és helyfoglalás: www.hungarianopera.ro, facebook.com/KolozsvariMagyarOpera vagy a jegypénztárnál (tel.: 0264-593468, naponta 10.00-13.00. és 16.30-18.30 óra között).

                

Kimaradt?