Szombaton zárul a Csűrszínház-sorozat

Szeptember 15-én, szombaton este az Autostop MS koncertjével ér véget Mikházán a Csűrszínház Egyesület által szervezett nyári kulturális rendezvénysorozat. A szervezők jövőre a környékbeli falvak népművészetével egészítenék ki a programkínálatot.
Szélyes Ferenc marosvásárhelyi színművész, Mikháza szülöttje, a Csűrszínház ötletgazdája felemás érzésekkel tekint vissza a többhónapos sorozatra. Ahogy mondja, át kell gondolni, hogy jövőre mit és mennyit szervezzenek. „Úgy érzem, hogy egy kicsit túlméreteztük. Voltak olyan rendezvényeink, amelyekre nem fértek be az érdeklődők, másokra meg alig jöttek el néhányan" – mondta a maszol.ro-nak Szélyes.
A legnagyobb népszerűségnek a színházi produkciók örvendtek, azokból valószínűleg többet is ki be lehetett volna mutatni a közönségnek – magyarázza a Csűrszínház Egyesület elnöke. Ugyancsak nagy érdeklődés kísérte a néptánc- és népzene-produkciókat.

A múlt héten megszervezett népdalvetélkedőre is sokan beneveztek, ez arra bátorítja a szervezőket, hogy jövőben se hagyják ki.
Az utolsó napokban jelezték, hogy a vajdasági Tanyaszínház előadása elmarad, mert a társulatnak nem sikerült pénzt szereznie az útra. Talán jövőben sikeres lesz a pályázatuk – teszi hozzá Szélyes.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata sem tudott eleget tenni a meghívásnak, programegyeztetési nehézségek miatt elmaradt a beígért előadás. A napokban viszont a községi polgármesteri hivatal részéről egy hivatalos kérvényt küldtek a színháznak, amelyben kérték, jöjjenek ki Mikházára, hozzák el a Nem élhetünk muzsikaszó nélkül című produkciót, mert a felső-nyárádmentiek nagyon szeretnék látni azt.
egyeztetesAE resize A jövő évi rendezvényről már most elkezdtek tanakodni a szervezők, próbálnak vonzó műsort összeállítani. A színházi társulatokkal is időben meg kell kezdeni az egyezkedést, hogy többé ne maradjanak el előadások.

Szélyes Ferenc a jövőben bevonná a környékbeli falvakat, lehetőséget adva arra, hogy bemutassák értékeiket. „Lehetne egy egész napot szentelni például Backamadarasnak, hogy népzenéjével, népviseletével, szokásaival mutatkozzon be" – magyarázza az ötletgazda.
Szeptember 15-én, szombaton este kilenckor az Autostop MS koncertjével, illetve bállal ér véget a Csűrszínházi rendezvénysorozat.

Kimaradt?