Márciusi Ifjak – szavalóversenyre várják a jelentkezőket

Az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepére készülve szavalóversenyt hirdet az RMDSZ Maros megyei szervezete. A rendezvényre március 15-én, szombaton reggel kerül sor a Bernády-házban.

„1848 márciusának szelleme versekből is született, és versekben is tovább élt. Elevenítsük fel együtt és hallgassuk újra a magyar szabadságharc legszebb költeményeit!” – olvasható a szervezők felhívásában.

Az RMDSZ városi és megyei szervezete szavalóversenyt hirdet a IX-XII. osztályos diákoknak március 15-én, szombaton reggel 9 órától a Bernády-házban (Horea utca 6).

A szavalóversenyre az office@rmdszmarosvasarhely.ro címen, a 0265-267116 telefonszámon, vagy személyesen a Marosvásárhelyi RMDSZ székházában (Dózsa György utca 9 szám, földszint) lehet beiratkozni március 10-ig. Kérjük a vers címét, a versenyző nevét és elérhetőségét megadni.

A versenyre az alábbi versekkel lehet benevezni:

Petőfi Sándor:

A hazáról, Erdélyben, A magyar nemzet, Egy gondolat bánt engemet, Ha férfi vagy légy férfi, A XIX század költőihez, Magyar vagyok, Két ország ölelkezése, Európa csendes újra csendes, Nemzeti dal, Vajdahunyadon, Bizony mondom győz most a magyar, Négy nap dörgött az ágyú,Vesztett csaták csúfos futások.

Vörösmarty Mihály:

Előszó, Szózat, Liszt Ferenchez, A vén cigány.

Tompa Mihály:

A gólyához, A madár fiaihoz, Levél egy kibujdosott barátom után.

Madách Imre:

Nem féltelek hazám.

Arany János:

A walesi bárdok, A rab gólya, Magányban, Rendületlenül.

Kimaradt?