Friss ötleteket vár a TIFF 2014-es plakátjaihoz

Szabad a vásár: a TIFF újít, és plakátterv-versenyt hirdet, amelyre bárki pályázhat, korlátlan számú projekttel. Felhívásában a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) leszögezi, hogy már nem ragaszkodik a 2012-ig alkalmazott, hollywoodi filmes kliséket kifigurázó sorozat folytatásához.

Növeli a pályamunka esélyeit, ha a grafikai terv valamilyen módon utal Erdélyre, de a pályáztatók óva intik a versenyzőket attól, hogy a „Transilvania” szóra asszociálva a népiesség vagy a horror elcsépelt grafikai elemeit vegyék elő. Ugyanakkor a filmtekercs, filmszalag vagy kamera képi megjelenítését sem tartják túlságosan eredeti ötletnek, persze lehetnek kivételek.

„Ha egyetlen szóba kéne tömörítenünk, mi az, amit szeretnénk, akkor az a HATÁS (Impact)” – írják a TIFF szervezői felhívásukban.

A plakátnak természetesen most is tartalmaznia kell a TIFF - stilizált bástyát ábrázoló - logóját:

A teljes pályázati felhívás itt olvasható.

A nyertes plakát tervezője 1000 eurós jutalomban részesül. A pályázat leadási határideje március 10-e, éjfél. A tervhez csatolni kell egy rövid leírást, a koncepció bemutatását és az alkotó személyes bemutatkozó sorait. Természetesen semmi olyan képi anyagot nem lehet felhasználni a tervhez, amely szerzői jogvédelem alatt áll, vagy amelyet már egy másik pályázathoz is felhasználtak. A nyertes munkát március 20-án teszik közzé a TIFF honlapján.

 

Kimaradt?