Ezer torokból csendülnek fel a legszebb népdalaink

A közönség által megszavazott legnépszerűbb 10 magyar népdal ezer torokból csendül majd fel Budapesten, a Magyar Világtalálkozó (2014. május 18-25) rendezvénysorozatának hetedik napján, 24-én, szombaton.

A kérdés tehát: Vajon melyik tíz népdalunk a legnépszerűbb és a legalkalmasabb közös éneklésre? A szervezők március 30-ig várják, hogy minél többen beküldjék három legkedvesebb daluk címét a mail@vilagklub.com címre. Négy népdal az eddig beküldött közel kétszáz közül már biztosan szerepel a tízes listán: A csitári hegyek alatt régen leesett a hó, Tavaszi szél vizet áraszt, Elindultam szép hazámból, Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok – ezekre helyett így inkább más népdalok címét várják.

A Syma Rendezvényközpontban felépített Világfalu nagyszínpadán ismert személyek közreműködésével, gálaműsor keretében zajlik majd a közös éneklés a Panoráma Világklub és a társrendezők szervezésében.

A Magyar Világtalálkozó szervezői nem csak szavazásra biztatják a világ magyarságát, de a rendezvényen való részvételre is.

Kimaradt?