Bálint-napra Ájlávjú – nem csak szerelmeseknek

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Bálint-napi akciót hirdet minden szerelmespárnak (és nem csak). Aki elviszi kedvesét február 14-én a Puskás Zoltán rendezte Ájlávjú előadásra, egy jegy áráért két belépőt kap.

Jimmy Roberts - Joe DiPietro páros musicalje bájosan ironikusan, őszintén, de mindenekelőtt szórakoztatóan mesél a (pár)keresésről, a szerelemről, házasságról, szexualitásról és minden másról is, ami ide tartozik. A zenés mű a „kapcsolat" mindennapi rejtvényére kínál megoldást, megmutatva annak igazságait és a körülötte keringő mítoszokat.

A darab a partner-és párkeresés, majd a házasság témaköréből vett rövidebb-hosszabb jelenetek, szólók és duettek füzére. E jelenetek szereplői mindig mások, ám a szingliség, a szexuális kielégületlenség, a párkapcsolatok problémái ugyanazok.  Nem lehet egyedül élni, de nem lehet párban sem, mégis mindenki ez utóbbit áhítja, s ha eléri, még a látszólag boldog együttlétet is igyekszik felrúgni, hiszen „jó egy-két szelet az otthoni  kenyérből, de kell néha a másé is”.

Az előadás tisztelettel adózik azoknak, akik szerettek és vesztettek, akik orrabuktak a szerelem ajtajának küszöbén és azoknak, akik nem féltek megkérdezni: „Szia! Mit csinálsz szombat este?"

Kimaradt?