Gyergyószentmiklóson koncertezik a Hot Jazz Band

Bolba Éva énekesnő vendégszereplésével turnézik Erdélyben a Hot Jazz Band zenekar. A népszerű együttes gyergyószentmiklósi koncertjére február 17-én, hétfő este 7 órától kerül sor a Figura Stúdió Színház nagytermében.

Az 1985-ben alakult népszerű Hot Jazz Band az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsolója, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató zenéjének eredethű megszólaltatója.

A „hot jazz" kifejezést a különösképp a korai dzsesszre (1917-1932) és a swingre (1932-1947) vonatkozóan használják, utalva izgalmas és energikus természetére. A zenekar muzsikája olyan nagy előadókat idéz, mint Karády Katalin, Kalmár Pál, Latabár Kálmán, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby, és oly szerzőket, mint Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Márkus Alfréd, George Gershwin, Duke Ellington.

Magyarország legsikeresebb dzsesszzenekara fennállása óta többek közt négy nemzetközi mustra győztese, melyek között legkiemelkedőbb Európa legnagyobb versenye, az 1995-ös franciaországi New Orleans Jazz-verseny – ezen 54 zenekarból végzett az élen. Hatszor szerepelt nagy sikerrel az Amerikai Egyesült Államokban a világ legnagyobb szabású dzsesszfesztiválján Sacramentóban, ebből két alkalommal választották a fesztivál legnépszerűbb zenekarának.

A Hot Jazz Band kétszeres eMeRTon-díjas együttes, a Líra-díj és a Louis Armstrong-emlékdíj tulajdonosa. A virtuozitást kedvelő együttes nagyfokú stílushűségre törekszik, mely a sármos énekmodorban is érzékelhető. Az eredeti, korhű megszólalás a legfontosabb eleme zenéjüknek, hisz meglátásuk szerint minden változtatás csak torzít a dal eredeti üzenetén.

Jegyek ára: 25 lej.

Jegyek válthatók a Figura Stúdió Színház jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy koncert előtt egy órával a helyszínen.

 

Kimaradt?