Mesés vadnyugat – fotókiállítás a Kolozsvári Rádióban

Zsigmond Enikő geológus, túravezető öt éve a Kolozsvári Rádió Erdélyi barangolások rovatának állandó vendége. Ismeri Erdély minden zegét-zugát, hegyormát és patakját, várromját és freskóját. Nem csoda, egész életében kirándult és turistacsoportokat vezetett. A felhalmozott látottakat és tapasztaltakat pedig a hallgatókkal is megosztja szombat reggelenként.

Ezúttal egy különleges kirándulásra várják az érdeklődőket a Rádió épületébe Zsigmond Enikővel és társaival, Kovács Andrással és Căpraş Daviddal. A három egykori egyetemi kolléga, ma már nyugdíjas geológus nemrég Amerika nemzeti parkjaiban járt, a Vadnyugatot vette szemügyre és lencsevére. Az eredményt most a nagyközönség is láthatja a Mesés vadnyugat című fotókiállításon, amelyet február 7-én, pénteken este 6 órakor nyitna meg a Kolozsvári Rádió előcsarnokában, a Donát út 160. szám alatt.

A Grand Canyon, a Yosemite Nemzei Park, a Mojave-sivatag, a vadnyugati filmek forgatási helyszínei költöznek a Kolozsvári Rádióba. A megnyitón azt is megtudhatják, hogy miként lehetséges és hogyan kell erdélyi nyugdíjasként eljutni az Óperencián túlra.

A fotókiállítás az idén 60 éves Kolozsvári Rádió ünnepi rendezvénysorozatának első momentuma. Az év folyamán lesz koncert, lemezbemutató, vetélkedő, könyv és kiállítás is.

Kimaradt?