ETV

Már félmilliónál is többen nézhetik az ETV-t

Az Erdélyi Magyar Televízió 2014 elejére már félmillió emberhez jutott el – közölte az intézmény. Az ETV jelenleg elérhető a három országos kábelszolgáltató, az RDS-RCS, a UPC, a Romtelecom Dolce, valamint további 41 regionális kábelszolgáltató műsorkínálatában.

A közlemény szerint a felmérések alapján az ETV a 2008-as megalakulása óta évről évre növelte nézőinek számát: a múlt évben már maga mögé utasított több olyan nagy költségvetésű sajtóintézményt, mint a román közszolgálati televízió, a Realitatea, az Antena 1, az Antena 3 televíziók, vagy mint a magyarországi ATV és a Hírtelevízió. 

Az ETV jelenleg az erdélyi magyar háztartások mintegy 58%-ban jelen van, a magyarok több mint egyharmada pedig rendszeresen nézi a televízió műsorait. Jelenleg az ország 9 megyéjének 446, elsősorban magyarlakta településén nézhető, és mára az egyik legjelentősebb önálló erdélyi magyar intézménnyé vált.

Az Erdélyi Magyar Televízió Maros megyében 174 településen, de Szatmár megyében 71, Hargita megyében 67, Kovászna megyében 55, Bihar megyében 26, Máramaros megyében 20, Szilágy megyében 15, Kolozs megyében 13, Brassó megyében pedig 5 településen fogható.

Kimaradt?