Előfizetőket keres a Játéktér folyóirat

Legalább kétszáz előfizetőre van szüksége a Játéktér színházi lapnak a fennmaradáshoz. Erdély egyetlen magyar nyelvű, nyomtatott színházi folyóirata nemrég ünnepelte fennállásának első évfordulóját, de már határokon átívelő ismertségre és elismertségre tett szert: nemcsak az erdélyi magyar közösség, hanem az egész Kárpát-medence színházi életében teremti meg a kapcsot, könnyíti meg a kommunikációt, informál és metszéspontokat teremt. Egy-két cikk erejéig pedig minden lapszám a globálisan zajló, legérdekesebb színházi folyamatokat is bemutatja. 

A Játéktér új, téli száma már kapható a boltokban – ezúttal újra a romániai magyar színjátszás került fókuszba: kritikai rovatában az aradi, temesvári, kolozsvári, csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi, szatmárnémeti, székelyudvarhelyi színházakban, valamint a marosvásárhelyi Ariel bábszínházban látható produkciókról írnak, de olvasható egy beszámoló az Erdélyi Vándorszínház Bükkfaszéki Márika előadásáról is.

Nem csak szubjektív pályakép, de színház- és kultúrtörténet is Albert Mária két beszélgetése a 2010-ben elhunyt Tarr Lászlóval. Mint minden számban, a Játéktér most is kaput-ablakot nyit a világra, fontosnak tartja megmutatni, hogy erdélyi valóságunkkal párhuzamosan mi folyik közben az európai és globális színházi életben. Olvasmányos Köllő Csongor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészének írása a lengyelországi színészmesterség-tréning tapasztalatiról. Ugyanannak a társulatnak egykori irodalmi titkára, Nagy Noémi Krisztina most Németországban él, ott „fogyaszt”  színházat, a Ruhr-triennáléról gyűjtött fantasztikus élményeit a Játéktér oldalain osztja meg a kárpát-medencei olvasóval.

Ismét publikál a lap könyvrecenziókat: nem csak magyar, de angol nyelven is követik a szakmai publikációkat. A folyóiratot ezúttal nem egy új dráma, hanem egy régi dráma új fordítása zárja: I. L. Caragiale Zűrzavaros éccakája Székely Csaba „béfordításában”.

Azoknak, akik előfizetésükkel szeretnének részt venni a lap körüli összefogásban, két konstrukciót dolgoztak ki a Játéktér munkatársai a 2014-es évre:

Éves előfizetés Romániában: 39 RON + postaköltség, Magyarországon 2700 HUF + postaköltség, az EU további állámaiban: 9 EUR + postaköltség.

Támogató tagság részére: Romániában: 80 RON + postaköltség, Magyarországon 8000 HUF + postaköltség, az EU további államaiban: 41 EUR + postaköltség. A támogató tagoknak a 2014-es év első, tavaszi lapszámával együtt elküldik a téli lapszámot is.

"Nagyon kevés összefogás hiányzik ahhoz, hogy a lap - amit már több országban elismernek - folytathassa a munkáját a már megszokott színvonalon" - mondta a maszol.ro-nak a lap főszerkesztője, Sebestyén Rita. Az összefogáshoz itt lehet csatlakozni. 

A támogató tagokat a Játéktér szerkesztői feltüntetik a lapszámokban, rendezvényeikre meghívót kapnak.

Az előfizetési vagy támogató tagsági szándékot Kovács Gábor lapmenedzsernek lehet jelezni a kovacs.jatekter@yahoo.ro e-mail címen február 15-ig. 

Kimaradt?