A Józsa János-gyűjteményt mutatják be Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban mutatkozik be február 6-án, csütörtökön 17 órától a Korondi Képtár. Köszöntőt mond Ambrus Sándor, Hargita megyei önkormányzati képviselő, a gyűjteményt Ambrus Lajos, a Firtos Művelődési Egylet elnöke ismerteti, a tárlatot pedig Veres Péter muzeológus nyitja meg.

"Nemcsak Sóvidéken, hanem Erdély-szerte is egyedülálló cselekedetnek számít az az önzetlen gesztus, amellyel Józsa János korondi fazekasmester képzőművészeti gyűjteményének jelentős részét, a Firtos Művelődési Egylet felügyelete alatt, Korond községnek adományozta" - olvasható a szervezők közleményében. A festményekből és grafikákból álló adomány a nemzetközi hírű fazekasmester több évtizedes gyűjtésének eredménye, és többek között olyan művészek nevei fémjelzik az alkotásokat, mint Incze János Dés, Csók István, Nagy Imre, Barcsay Jenő, Imets László, Bene József, Agricola Lídia, Maszelka János, Tibor Ernő, Ipó László, Kusztos Endre, Ziffer Sándor, Bordy András és sokan mások.

Ebből az anyagból állt össze az a tárlat, amelyet a székelyudvarhelyi közönség tekinthet most meg március 11-ig, a Kossuth Lajos utca 29-es szám alatti Haáz Rezső Múzeum székházában.

Kimaradt?