Meghalt Philip Seymour Hoffman amerikai színész

Holtan találták az Oscar-díjas amerikai színészt, Philip Seymour Hoffmant New York-i apartmanjában vasárnap délután – idézte a The Wall Street Journalt a hvg.hu. Nem kizárt, hogy túladagolta magát, a rendőrség nyomoz.

A The New York Post online azt írja: a 46 éves színész drogtúladagolásban halhatott meg. Hoffman már 2006-ban beismerte: kábítószer problémákkal küzd, 2012-ben pedig elvonóra is ment heroinfüggősége miatt - írja a lap.

A lap forrása úgy tudja: Hoffman személyi titkára talált rá a színész holttestére és ő hívta ki a mentőket helyi idő szerint vasárnap délelőtt fél 12-kor. A színész karjából egy fecskendő állt ki a NYP forrása szerint.

Philip Seymour Hoffman a New York-i Fairpontban született. Miután a középiskolában is foglalkoztatta a színjátszás, a New York-i Egyetem Laurence Tischről elnevezett karára iratkozott be, ahol 1989-ben, dráma szakon szerzett diplomát. 1991-ben a My New Gun című filmben kapta első valódi filmszerepét, de 1992-től kezdve több nagyobb produkcióban feltűnt, így az Egy asszony illatában, A tehetséges Mr. Ripleyben is, igaz, hogy csak mellékszerepekben.

Paul Thomas Andersonnal, a rendezővel is többször forgatott együtt (például Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love). Mint karakterszínész, napjainkban is keresett volt; nagy költségvetésű filmekben, így a Vörös sárkányban, a Hideghegyben és a Mission: Impossible III–ban is szerepel.

2005-ben széles körű elismerésben részesült a Capote című portréfilm címszerepében nyújtott alakításáért; többek között a Golden Globe legjobb férfi főszereplőnek járó díját és a BAFTA-díj a legjobb férfi főszereplőnek járó díját is besöpörhette, de ugyanebben a kategóriában az Oscar-díját is megnyerte.

Hoffman rendszeresen játszott a Broadway-n; két Tony-jelölést is begyűjtött már színpadi alakításaiért, de rendezőként is nagy elismerésnek örvendett - olvasható a Wikipédia szócikkében.

Kimaradt?