Szalonnafesztivált szerveznek Kolozsváron

A kóstolgatás és farsangi hangulat mellett jótékonysági célt is szolgál a kolozsvári szalonnafesztivál, amelyet idén február 5-9. között szerveznek meg.

A SzalonnaFeszt két helyszínen fog zajlani: mindazok a hústermékeket készítők és forgalmazók, akik rendelkeznek saját bódéval, utánfutóval vagy árusításra alkalmas autóval, az Egyetem utcából nyíló Fogoly utcában (str. Potaissa) lesznek, akik pedig asztalról árusítanak, azoknak a szintén Egyetem utca 2. szám alatti Insomnia kávéház teraszán biztosítanak majd helyet.

A hagyományőrző és egyben jótékonysági céllal megszervezett SzalonnaFeszt keretén belül egy-egy kilónyi saját szalonnával bárki benevezhet a február 9-én tartandó versenybe. Az így behozott szalonnák felét a rászorulóknak ajánlják fel egy erre szakosodott egyesületen keresztül, míg másik felét - a zsűrizést követően - a látogatók kóstolhatják meg.

Február 5-én 18 órától az Insomnia Kávéházban Bándi Dániel Dávid Kis disznóságok című fotókiállítása kerül megnyitásra. Február 9-én, a zsűrizést követően pedig a Borissza Jazz Band koncertjére kerül sor ugyanitt. A Szalonnazsűri tagjai: Kis budai Tibor gasztronómus, Kovács Ferenc vállalkozó, Szilágyi Szabolcs műsorvezető és Valentin Coman gasztronómus.

 

Kimaradt?