Dunaújvárosban mutatják be az Isten pénzét a csíkiak

Három egymást követő estén mutatja be a Csíki Játékszín testvérintézményében, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban Charles Dickens műve alapján készült drámáját, az Isten pénze című előadást. A két társulat 2007 óta ápol vendégjáték-cseréken alapuló testvérszínházi kapcsolatot.

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház 2007-ben kezdeményezett testvérintézményi kapcsolatot a Csíki Játékszínnel, egymás munkájának megismerése és vendégjáték-csere megvalósítása céljából. 2008-ban és 2009-ben a dunaújvárosiak a csíki bérletes nézőknek kínálták La Mancha lovagja és Hamlet című előadásainkat, 2011-ben pedig egy kamaraelőadás és egy mesejáték meghívására került sor. A csíkszeredaiak Martin McDonagh Vaknyugat című tragikomédiájával és a Mint a sót című gyerekelőadással léptek fel Dunaújvárosban.

A Bartók Kamaraszínház társulata az erdélyiek minden látogatását vendégjátékkal viszonozta. Így kerülhetett sor a Svejk, a Párizs ege alatt, a Ludas Matyi, a Zöldboszorka, Anna (Karenyina) és A szolgálólány produkciók csíkszeredai bemutatkozására. Legutóbb 2013 júniusában, a Lurkó Fesztiválon lépett fel a magyarországi társulat Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátékával két ízben.

A Bartók Kamaraszínház 2013/2014-es évadjának repertoárján bérletben kínálja a Charles Dickens kisregényéből írt, Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi által jegyzett magyar musicalt, az Isten pénzét. A produkciót 2014 január utolsó hetében három egymást követő estén, 29-én, 30-án és 31-én 19 órai kezdettel láthatja Dunaújváros színházbajáró közönsége. A vendégjáték-csere támogatója a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kimaradt?