A szmokingtól a függőágyig - új műsorok a Kolozsvári Rádióban

Megújult műsorszerkezettel jelentkezik szeptember 10-től a Kolozsvári Rádió a megszokott frenvenciákon, a megszokott időben. A struktúrában néhány műsor csak „új köntöst" kap, de vadonatújakkal is jelentkezik a szerkesztőség – áll a Szilágyi Szabolcs szerkesztőségvezető által aláírt közleményben.

Hétfőtől szombatig 8-10 óra között továbbra is felcsendül a Hangoló, de mindkét egész óra (nyolckor és kilenckor is) negyedórás hírműsorral, Nap-Órával indul. A Hangolóban három műsorvezető-páros felváltva kíván majd jó reggelt a hallgatóknak és a stúdióban lévő meghívottnak, akivel különböző témákat boncolgatnak, különösen a civil társadalomnak biztosítva teret a közszolgálati rádióban. „Olyan embereket hívunk meg, akik tesznek közösségükért vagy környezetükért, és akiknek segítségükre lehetünk azzal, ha egész Erdélyben hallhatóvá tesszük őket" – vallják a szerkesztők.kolozsvari-radio

Délután három órától URH-sávban továbbra is a legjobb magyar zenét kínálja a Slágeróra, Kolozsváron és Szatmárnémetiben. Négytől, amikor ismét az összes frekvencián, ultraröviden és középhullámon is szól a rádió, negyedórás Nap-Órával indítanak, majd hétfőn, csütörtökön és pénteken, a korábbi tematikus műsorok heyén, teljesen új műsorral jelentkeznek, amelynek címe Donát 160, és a rádióstúdió jól ismert postacíme ihlette. A művészettől a tudományig vagy a szociális vonatkozású összeállításoktól a civil társadalmat bemutató riportokig, változatos témákat és korszerű tálalást ígérnek a hallgatóknak.

Kedden délután továbbra is az Észbontó várja vetélkedőre a közönséget, szerdán pedig különböző területek szakemberei válaszolnak a hallgatók által élőben feltett kérdésekre. Délután ötkor, a Nap-Óra után a negyven perces Zenetér című műsort iktatták be a programba. Itt a rétegzenék kapnak teret, és a műsor naponta változó alcíme jelzi a műfajokat: hétfőn szmokingban, kedden viseletben, szerdán lakkcipőben, csütörtökön bőrszerkóban és pénteken függőágyban. A zene mellett a beszélgetés is teret kap, sőt, a pénteki műsor különlegessége, hogy a beszélgetéshez hangolják a zenét.

A Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége műsorait naponta 2-4, 8-10, illetve 15-18 óra között sugározza Erdély-szerte a 909, 1404 és az 1593 kHz középhullámú, illetve Kolozsváron és környékén a 95,6 MHz, Szatmárnémetiben és környékén a 87,9 MHz, Nagyszebenben és környékén a 95,4 MHz ultrarövid hullámú frekvencián. Interneten a www.kolozsvariradio.ro honlapon a világ minden sarkából élőben is hallgatható a rádió, illetve visszakereshetők az elhangzott műsorok.

Kimaradt?